Telefon: 0770.825.674

Chirurgie

CHIRURGIE GENERALĂ

Chirurgia generală include o gamă variată de intervenții chirurgicale destinate sănătății generale a animalelor de companie. Aceste proceduri au natură preventivă, de diagnostic sau de tratament și sunt menite să rezolve diverse patologii și să îmbunătățească calitatea vieții animalelor.

În mod frecvent, intervențiile chirurgicale generale sunt reprezentate de îndepărtarea țesuturilor tumorale (benigne și maligne), mastectomii, puncții abdominale pentru eliminarea lichidelor acumulate, suturarea plăgilor de țesuturi, drenarea abceselor, etc.

Procedurile chirurgicale sunt foarte importante pentru sănătatea generală a animalelor de companie și pot contribui la prevenirea unor afecțiuni serioase. Vă recomandăm să întrebați medicul veterinar pentru a determina cea mai bună opțiune pentru companionul dumneavoastră, în funcție de starea sa de sănătate și de nevoile individuale.

CHIRURGIE URO-GENITALĂ

Chirurgia uro-genitală se concentrează pe intervenții chirurgicale care vizează sistemul urologic și genital al animalelor. Astfel de proceduri cuprind următoarele exemple:

  • castrarea și sterilizarea
  • sondări uretrale pentru tratarea obstrucțiilor
  • cistotomii pentru îndepărtarea calculilor de dimensiuni mai mari
  • tratamentul afecțiunilor tumorale uro-genitale

Prin castrare și sterilizare rezultă o îmbunătățire a sănătății animalelor, gestionarea problemelor reproductive, dar și prevenirea afecțiunilor asociate, precum piometrul și cancerul ovarian sau mamar (la femele) și cancerul testicular sau prostatic (la mascul).

Castrarea nu numai că previne reproducerea nedorită, dar poate reduce și comportamentele agresive sau nedorite asociate cu hormonii sexuali.

Sterilizarea este o procedură similară cu castrarea, dar aplicată animalelor femele. În timpul sterilizării, ovarele și uterul sunt îndepărtate astfel încât riscul dezvoltării patologiilor de tip genital este mult redus.

© Copyright - SC SNARY SRL - Centru de Diagnostic si Tratament Veterinar Craiova
Dezvoltator web Andrei Popa